čtvrtek 25. září 2014

REDFEST 2014 - The Republic of Kafka


Vážení a milí kulturní závisláci a fanoušci a náhodní kolemjdoucí. Doufám, že vám neuniklo, že od 1. 10. 2014 do 10. 10. 2014 probíhá REDfest v Redutě (oficiálně od 5. do 10. 10. 2014, ale bude spousta předskokanů a tak), tentokrát se stěžejním tématem Kafka. Festival, kterého se prostě všichni musíme zúčastnit. Nachystaný je Zámek a Zámok a Kabaret Kafka. Ale nemusíte se bát, nejsou připraveny jenom Franzovy instatntní deprese. Nachystána je taky premiéra dramatizace Mňačkova románu Jak chutná moc
Kdo ještě neviděl živě hrát držitelku Thálie, Terezu Vilišovou, má jedinečnou možnost. Představí se společně s Divadlem Petra Bezruče ve výborné hře Můj romantický příběh. A to není všecko, ale chci vás tak trochu donutit navštívit i stránky programu (dělám to překvapivě z čisté lásky k divadlu). Celý program si určitě nastudujte zde.

A to nejlepší nakonec, celý festival bude doprovázet Off program. Po celou dobu festivalu bude v Redutě přechodně otevřena kavárna, ve které můžete utahat na workshopech svoje děti, aby večer nedělaly scény, až vyrazíte do divadla. Navíc zde budou probíhat koncerty a takové ty věci, bez kterých se žádný kulturyžravý člověk neobejde.  
A to nejlepší na úplný konec! Je připravena improvizační show Kafka, pusu na Zámek s následným koncertem kapely SEN. Na rozdíl od brněnské smrště improshow se bude jednat o představení z větších úseků, do kterých prý budeme moci jako diváci zasahovat. Takže pokud jste se ještě žádné takovéto show nezúčastnili, určitě si nenechte ujít. A pokud jo, tak asi víte, proč vás ani nevyzývám, jsem si jistá, že přijdete. Já se teda velmi těším. Dle slov herce Romana Blumaiera na tiskovce to bude „čistá krása“. Tak doufám, že se nejen na tomto představení setkáme. 
A kdo nepřijde, nemá právo si číst následné recenze!

Žádné komentáře:

Okomentovat